Site realizat cu finantare in cadrul POSCCE 2007-2013, proiect: IMBUNATATIREA CALITATII LUCRARILOR SI SERVICIILOR DE CONSULTANTA FINANCIARA - COD SMIS - 43833

Se modifica formularul 088


Declaratia 088 va suferi noi modificari, in contextul unor controversate dezbateri, inclusv cele exprimate prin intermediul platformei Maisimplu.gov.ro. 

Seful ANAF, Dragos Doros, anunta ca noul formular 088 este cu adevarat simplificat. O modificare importanta consta in faptul ca formularul nu va mai fi depus de firmele care isi schimba sediul, asociatii sau administratorii. S-a renuntat la cazierul fiscal iar numarul de intrebari s-a redus de la 20 la 17 si vor fi simplificate. Nu se mai cere apostilarea diplomelor.

ANAF a si publicat in 11.05.2016 un proiect de ordin de modificare a formularului 088. Se elimina si informatii care tin de cazierul fiscal, apostila pentru diplome sau care obliga la declararea cu precizie a veniturilor asociatilor sau administratorilor, exceptie facand doar firmele cu risc fiscal.

Seful ANAF a mai explicat ca, in urma unei analize interne ANAF, cei care sunt deja in sistemul de TVA pot sa nu mai depuna formularul la schimbarea sediului, a asociatilor sau a administratorilor, avand obligatia doar de a notifica institutia cu privire la aceste modificari.

 

Exp.ctb. Sorin BRANCIOG

 

Despre noi

    Societatea TOPHAM ACCOUNTANT & AUDIT 96 S.R.L.,  a fost infiintata in 1996 cu capital privat roman 100%, avand initial activitate de intermedieri in transport marfa si comert cu amanuntul. In 1999 societatea isi schimba actionariatul fiind preluata de doi tineri intrepri

Citeste mai mult