Site realizat cu finantare in cadrul POSCCE 2007-2013, proiect: IMBUNATATIREA CALITATII LUCRARILOR SI SERVICIILOR DE CONSULTANTA FINANCIARA - COD SMIS - 43833

Noutati 2016 (3) - Impozitul pe dividende


Anul 2016 este un an foarte bun pentru ridicarea dividendelor din exercitiile anterioare. Ne referim la rezultatul reportat nerepartizat din anii precedenti. Asta pentru faptul ca impozitul pe dividende se stabileste prin aplicarea unei cote de impozit de 5% asupra dividendului brut platit unei persoane fizice romane.

Impozitul pe dividende se declara si se plateste la bugetul de stat, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care se plateste dividendul.

Din 2017, pe langa impozitul de 5%, se va plati si contributia la asigurari sociale de sanatate de 5.5%. Astfel, impozitarea va fi de 10.5%.

Tineti aproape! Va aducem la cunostinta si alte noutati esentiale.

Exp.ctb. Sorin BRANCIOG

 

Despre noi

    Societatea TOPHAM ACCOUNTANT & AUDIT 96 S.R.L.,  a fost infiintata in 1996 cu capital privat roman 100%, avand initial activitate de intermedieri in transport marfa si comert cu amanuntul. In 1999 societatea isi schimba actionariatul fiind preluata de doi tineri intrepri

Citeste mai mult